MEDIJI

Trnavski Radio je projekat tri privatna lica. Pavol Jurak, Dušan Vančo i Peter Žitnanskы. Pavol je bio tehnički direktor Radija Pieštani, Dušan je radio na Radiju Tvist, skoro deset godina je bio direktor i kreativni direktor javnog Radio_FM-a, a kasnije je vodio program i marketing Radija Evropa 2. Možete da slušate u zapadnoj Slovačkoj, naročito u trnavskom kraju. Prvo emitovanje je održano u podne 17. oktobra 2017. Reč je o mladom radiju sa modernim pristupom i modernom muzikom, svežim vestima iz Trnave i okoline. Program je skrojen po meri Trnavljana i okoline.

Opštinska televizija Trnava na medijskom tržištu posluje od 1997. godine . Trenutno ga možete pronaći u ponudi UPC Digital i UPC Analog, Magio (Slovački Telekom), SVAN (MAKS Multimedia) i operatera DVB-T predajnika u Trnavi. Preko usluga kompanija Magio i Svan, gledaoci iz cele Slovačke prate prenose Opštinske televizije Trnava.

Velika podrška festivalu „MAGIJA BALKANA“ stiže i od strane radija „Aetter“.
Ovaj radio je muzički format za mladu i urbanu populaciju. Zasnovan je na pop muzici, repu, roku i aktuelnim hitovima domaće i strane produkcije. To je studentski on-line radio, koji svoj program emituje na Fakultetu za masmedijalne komunikacije, koji pripada Univerzitetu sv. Ćirila i Metodija u Trnavi.
Tim radija „Aetter“ čine studenti, i zato je program usmeren i na slušaoce – studente iz Trnave i okoline. Emitovanje programa je neprekidno i donosi muziku, aktuelne informacije iz studentskog i univerzitetskog života, vesti, sport i vremensku prognozu. U pojedinim rubrikama predstavlja popularne filmove, nove pesme, žurke i kulturna dešavanja iz okoline Trnave. Program se emituje na frekvenciji 107,2 FM za grad Trnavu i okolinu.